I unga år var jag delaktig i korvtillverkning hos framför allt min mormor som gjorde allt från grunden, ingen detalj på den slaktade grisen fick förfaras. Det var kanske då jag insåg att man kan göra korv på allt.
Under mina många resor är alltid ”korvradarn” på!
Det har gett mig många bra smakupplevelser...
blodkorv och pannkaka, korv på komage i Frankrike, kryddiga korvar i Nordafrika, Hot dog med surkål i USA, Bratwurst med limpa i norra Tyskland, Blodkorv med pommes och majonnäs i Skottland, Salami, Leverkorv, Fläskkorv, Värmlandskorv mm.
Alla dessa intryck har jag tagit med mig som grund för egen korvtillverkning.
Efter att ha drivit krog i många år så bestämde vi, min fru Anna och jag, oss för att nu fick det vara nog och pension skulle tas ut.
Då dök möjligheten att bygga en servicebutik i Stora rörs hamn upp och eftersom vi började med ett tomt rum blev en del av ytan en korvkiosk.
Under tiden i krogbranschen gjordes ibland egen korv men i ganska liten skala. Nu har vi satsat fullt ut på egna hantverkskorvar och recept har tagits fram tillsammans med Bosse Olsson, som gör fantastiskt goda isterband på Evas Kroppkakor norr om Köpingsvik.
STORA RÖRS HAMNPLAN 7
386 95 FÄRJESTADEN
TEL 0485-56 51 45 • andersoanna@telia.com