Äntligen har en dröm gått i uppfyllelse

Mitt intresse för korv är lika gammalt som jag själv, har alltid älskat korv i alla dess former.

Korvtillverkning hos mormor

I unga år var jag delaktig i korvtillverkning hos framför allt min mormor som gjorde allt från grunden, ingen detalj på den slaktade grisen fick förfaras. Det var kanske då jag insåg att man kan göra korv på allt.
Under mina många resor är alltid ”korvradarn” på!
Det har gett mig många bra smakupplevelser...
blodkorv och pannkaka, korv på komage i Frankrike, kryddiga korvar i Nordafrika, Hot dog med surkål i USA, Bratwurst med limpa i norra Tyskland, Blodkorv med pommes och majonnäs i Skottland, Salami, Leverkorv, Fläskkorv, Värmlandskorv mm.  
Alla dessa intryck har jag tagit med mig som grund för egen korvtillverkning.

Nu dök möjligheten upp...

Efter att ha drivit krog i många år så bestämde vi, min fru Anna och jag, oss för att nu fick det vara nog och pension skulle tas ut.

Då dök möjligheten att bygga en servicebutik i Stora rörs hamn upp och eftersom vi började med ett tomt rum blev en del av ytan en korvkiosk.

Under tiden i krogbranschen gjordes ibland egen korv men i ganska liten skala. Nu har vi satsat fullt ut på egna hantverkskorvar och recept har tagits fram tillsammans med Bosse Olsson, som gör fantastiskt goda isterband på Evas Kroppkakor norr om Köpingsvik.


Om oss

Under första året 2020 blev det Ramslökskorv, Bratwurst, Lammkorv och Wienerkorv.
Satsningen har verkligen fallit väl ut och tusentals korvar med våra egna tillbehör har konsumerats i Stora Rörs hamn. Korvarna som vi säljer i Hökarboden har aldrig varit söder om Stora Rör och aldrig norr om Lundegård.

Äntligen har en dröm gått i uppfyllelse …

VÅR KORVMENY

Vi kommer att fortsätta med våra storsäljare Grillad Wienerkorv, Slaw Dog, New York, Ramslökare och Stora Rörare. Nytt för i år lammkorvar.